księgowość internetowa opinie

księgowość internetowa opinie

Postprzez monia73 » Pt, 6 maja 2011, 11:52

Co sadzicie o księgowości internetowej? Z jakich programów korzystacie? szukam czegoś z polecenia , co ma KPIR i można wystawiać faktury - za wszystkie opinie, rady z góry dziękuję
monia73
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 6 maja 2011, 11:49

SpecFinansowy.pl

Re: ksiegowość internetowa opinie

Postprzez Cinema Paradiso » Wt, 24 maja 2011, 06:08

Jak ktoś się trochę na tym zna to warto, bo ogólnie wychodzi taniej, lecz z drugiej strony przepisy tak szybko się zmieniają, że warto zainswestować w jakieś biuro rachunkowe, nie jest to drogie rozwiązanie, a biorą na siebie odpowiedzialność w razie czego.
Cinema Paradiso
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 24 maja 2011, 05:59
Lokalizacja: Poznań

Re: księgowość internetowa opinie

Postprzez Wyborowy » Wt, 14 cze 2011, 01:52

Takie internetowe biura księgowe są dobre przy bardzo prostych pracach. Generalnie to nie za bardzo się w to pchać zwłaszcza, że lepszy jest kontakt z księgową face to face. Biura stacjonarne nie są aż takie drogie. Abonament to koszt 100-150 zł za standardową działalność gospodarczą. Przy VAT i takich tam pewnie jest nieco drożej bo to i więcej czasu i ryzyko większe - no i trzeba mieć sporo wiedzy.

Nie powierzyłbym mojej księgowości komuś, kogo na oczy nie widzę - tam zdaje się z resztą trzeba samemu coś prowadzić, więc wirtualna księgowa to dla mnie żadne odciążenie.
Wyborowy
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 7 cze 2011, 02:56

Re: księgowość internetowa opinie

Postprzez lolka » Cz, 7 lip 2011, 05:41

Całkowicie nie zgodzę się z poprzednią wypowiedzią. Biura rachunkowe to jedno wielkie zdzierstwo a ich usługi nie zawsze są perfekcyjne i pozbawione błędów, dlatego coś takiego jak księgowość internetowa i programy do samodzielnego prowadzenia księgowości uważam za coś idealnego!
Sama korzystam z takich możliwości od półtora już roku więc wiem o czym piszę. Zaczynałam z programem wfirma ale zmieniłam go na system szybkafaktura.pl i ten wszystkim polecam bo jest świetny dla wszystkich mniejszych firm, a koszt miesięczny to grosze w porównaniu z tym czego żądają sobie biura rachunkowe
lolka
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 7 lip 2011, 05:30

Re: księgowość internetowa opinie

Postprzez Karwilka24 » Śr, 17 sie 2011, 11:11

monia73 napisał(a):Co sadzicie o księgowości internetowej? Z jakich programów korzystacie? szukam czegoś z polecenia , co ma KPIR i można wystawiać faktury - za wszystkie opinie, rady z góry dziękuję



Ja w tej chwili używam systemu szybkafaktura.pl ma on KPiR wystawia faktury i wiele innych rzeczy.Szczerze polecam
Karwilka24
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 17 sie 2011, 11:06

Re: księgowość internetowa opinie

Postprzez specik » Śr, 26 paź 2011, 14:28

Tutaj masz porównanie takich ofert - biznes-firma.pl/d.222.Ksiegowosc_internetowa.html
Stawki szybko się zmieniają.
specik
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 26 paź 2011, 14:27

Re: księgowość internetowa opinie

Postprzez Porta » Cz, 18 paź 2018, 11:06

Wolałabym jednak oddać to komuś zaufanemu, wiele firm teraz decyduje się na współpracę z biurami rachunkowymi
Porta
 
Posty: 9
Dołączył(a): Cz, 18 paź 2018, 10:56


Powrót do Ogólnie o prowadzeniu firmy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron